Vóór en mét Respect

Bijna 20 jaar is Berna Hanemaayer-van den Enden het gezicht van de door haar opgerichte Uitvaartonderneming Respect.

20 jaar waarin zij dag en nacht klaar heeft gestaan om families in moeilijke tijden te steunen en te ontlasten, en samen een mooie invulling te geven aan een afscheid.

 

In september hoopt Berna 67 jaar te worden, een leeftijd dat zij niet meer 24 uur per dag klaar kan staan om op onverwachte momenten een familie bij te staan.

De laatste jaren heeft zij ondersteuning van haar collega’s, Annemieke en Chantal, zij zijn inmiddels voor u de bekenden gezichten van Respect. Helaas heeft Annemieke ons na 8 jaar verlaten.

Joke Grootscholte heeft eerder voor Respect gewerkt, het is fijn dat zij wederom het team komt versterken.

‘Het kan niet anders dat het je raakt’

“Ik merk dat naarmate ik ouder wordt steeds meer betrokken raak bij de  nabestaanden. Het is welllicht een combinatie van het ouder worden en de rugzak die steeds meer gevuld raakt. Ik woon in een kleine gemeenschap en vaak doe ik de uitvaarten van mij bekende personen, dan kan het niet anders dan dat het je raakt.

In mijn privé leven heb ik ook de nodige dierbare verloren. De laatste jaren komen deze mensen en de herinneringen aan hen steeds weer boven tijdens een uitvaart.

Door de grote veranderingen in uitvaartland heb ik om de kwaliteit en de continuïteit te waarborgen, naast de dames ondersteuning  van Danny Nagtegaal werkzaam bij De Winter & Rijkeboer uitvaartverzorging, hij is al 27 jaar een administratieve duizendpoot op uitvaartgebied. Danny zal  de dames ondersteunen met het drukken van de kaarten, de administratie en hulp bieden bij ongekende drukte doormiddel van het zorgen voor ervaren medewerkers. Op deze manier werken we samen vóór en mét Respect.

Mij zult u iets minder actief aan het werk zien, maar ik zit zeker niet stil, op dit moment ben ik aan het nadenken over de vorm van de tweejaarlijkse herdenkingsavond.

Deze is voor een ieder toegankelijk en zal gehouden zal worden in de Dorpskerk van Maasdijk op donderdag 21 november 2024”.